fredag 23. september 2016

Mat mot oppblåst mage

Noen matvarer gjør deg nemlig mer oppblåst enn annen. Her er maten som tar knekken på den svulmende magen. Vann er det beste mot tørste - og oppblåst mage.

Alle er plaget av luft i magen fra tid til annen, men noen plages mer. Visse matvarer øker sjansen for luft i magen. Noen sliter med oppblåst mage hele tiden, etter måltider eller når de.


Jeg er så utrolig plaget med oppblåst mage, og begynner å bli fryktelig lei av.

Kanskje forårsaker du gassproduksjonen med å spise feil mat. I bildekarusellen får du listen over hva som gir deg oppblåst mage. Når vi har oppblåst mage, kan dette skyldes luft i magen, overspising eller tegn på.


Enten man bruker det som bordsalt, i behandlet mat, dressinger eller annen . SIDE2): Mange blir bedre i magen av å kutte ut typisk sunn mat som frukt og grønnsaker. Symptomene er oppblåsthet, kroniske magesmerter, luftplager og. MEIRIPRODUKTER: Laktosefrie melkeprodukter kan hjelpe mot . Oppblåsthet er et tegn på at du har mye luft i magen.


Sunn mat med høyt innhold av fiber gir dessverre ofte luft i magen.

Jeg har i det siste halve året vært svært plaget med oppblåsthet og utrolig mye luft i magen. Jeg føler det hemmer meg når jeg er ute blant folk, . Når magen kjennes oppblåst ut, er årsaken ofte luft i magen. Enkelte matvarer, slik som erter og kål, vil nærmest alle reagere på. I tillegg er det mange som tror at årsaken til oppblåsthet og magesmerter er intoleranse mot gluten, og er . Mange er også sensitive overfor enkelte matvarer uten at det nødvendigvis er påvist noen allergi, forklarer ernæringsfysiolog Camilla. Hvis du føler deg oppblåst og har magesmerter på grunn av irritabel tykktarm, kan.


Sørg også for å drikke mye vann til maten. Hvis du ofte opplever det etter et måltid kan det også ha noe med å kjøre. Denne skal drikkes hver kveld som behandling mot oppblåst mage, sier leseren.


Sliter du med oppblåst mage kan det bety noe mer enn bare luft. Mat som produserer lite gass, er ris, bananer, sitrusfrukter, druer, kjøtt, egg og harde oster. Du kan få kjøpt reseptfrie midler på apoteket mot luftplager.


Det å være gravid innebærer ikke bare det å ha en stor mage. For mye væske på en gang kan nemlig gi en følelse av oppblåsthet og dermed. Matlukt kan ofte forverre kvalmen, slik at det kan være bedre å spise kald mat . Heldigvis finnes det gode råd mot dette som faktisk virker!


Fordøyelsen av maten man spiser starter i munnen, . I tillegg produserer tarmbakteriene gass når enkelte matvarer fordøyes i tykktarmen. Bruk av antibiotika kan gi løs mage og luftplager siden legemiddeltypen . Luft i magen er helt vanlig og absolutt ikke farlig å ha. Men, ganske mange mennesker sliter med oppblåsthet som er plagsom, smertefull og så .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg