fredag 23. september 2016

Jod stoffskifte

Jod inngår i prossessen hvor kroppen omdanner skjoldkjertelhormonet Ttil T3. Det er sannsynlig at de fleste som har lavt stoffskifte, spesielt når den ikke er . Jod er et essensielt sporstoff for mange dyr og planter.

Hormonene deltar i kroppens regulering av vekst og stoffskifte, og deres virkning er å øke . Sykdommen, hypotyreose, eller lavt stoffskifte, er en sykdom i skjoldbruskkjertelen. Både for lite og for mye jod har konsekvenser for helsa. Jodmangel er sjelden, men når vi endrer kostvanene våre, kan det bli en økning i antall tilfeller med jodmangel.

I UK er det påvist moderat til alvorlig jodmangel . En veldig enkel måte å vurdere stoffskiftet på, er å måle den basale. På verdensbasis er fortsatt jodmangel den viktigste årsaken til lavt stoffskifte,. Seltin og jodberiket salt inneholder ikke nok jod til å dekke det daglige behovet. For dager siden - LAVT STOFFSKIFTE: Hypotyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke klarer å. Skjoldbruskkjertelen må ha jod for å kunne lage tyroksin.


Barn trenger mer jod per kg kroppsvekt enn voksne, pga et høyere stoffskifte. Jod er et viktig mineral for produksjon av stoffskiftehormoner i. Hypotyreose eller lavt stoffskifte, betyr at aktiviteten i alle kroppens celler går ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg