fredag 9. september 2016

Stivkrampevaksine hvor ofte

Tetanus (stivkrampe) er en akuttsykdom som skyldes et eksotoksin produsert av. Toksinet virker lokalt på muskelnervene og gir ofte som første . Hvor ofte bør man ta en stivkrampesprøyte? Og om man har fått et bittsår - hvor lite alvorlig skal det såret være før man får en ny sprøyte?


Det anbefales oppfriskning av vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Per i dag finnes ingen oversikt over hvor mange som følger disse. Vårt inntrykk er at revaksinasjon av voksne ofte er knyttet til reiser og .

Hvor lang tid går det før stivkrampe utvikler seg? Samtidig kommer det ofte sikling eller spyttflod. Det avhenger av hvor alvorlig tilfellet er.


OPPFRISKNING: Det kan variere hvor lenge beskyttelsen fra de ulike. Stivkrampe (tetanus) er en sykdom som rammer nervesystemet. Bakterien lever der hvor det ikke er oksygen (anaerob), og den trives derfor godt i et sår med dødt.


Det går ofte 1-uker fra infeksjonstidspunktet til symptomene begynner. Jeg lurer på hva grunn vaksinen inneholder, er stivkrampe og influensa med i denne? Stivkrampe (tetanus) er en sykdom i nervesystemet som forårsaker kramper, og er en av flere.

Avhengig av hvor mye bakterier du får i såret tar det fra tre dager til tre uker før du blir syk. Kjevesperre, ofte det første tegn som oppstår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg