onsdag 14. september 2016

Streptokokker barn

Halsbetennelse med streptokokker er en betennelse i hals og svelg forårsaket av en type bakterier som heter. Hos små barn kan symptomene være mer vage. Hvis barnet har høy feber, betente mandler og forstørrede og ømme.

I slutten av 1800-tallet var infeksjoner med gruppe A-streptokokker en av de vanligste dødsårsakene i Norge, spesielt blant barn. Streptokokker er en gruppe svært vanlige bakterier som kan gi sykdom hos. Giktfeber forekommer meget sjelden hos barn under år og er . Slik vet du om barnet har halsbetennelse.

Tidligere har det nærmest gått automatikk i å gi antibiotika så snart streptokokker ble påvist. Infeksjoner med streptokokker i halsen er en av de vanligste bakterielle infeksjonene,. Halsbetennelse forekommer hyppig, og barn og unge er mest utsatt. Ved halsbetennelse som skyldes gruppe A-streptokokker behandler man i de fleste . I videoen ser vi barn med feber, sår hals, hovne lymfeknuter og blekrødt utslett.


Denne sykdommen skyldes en type streptokokker som i tillegg til . De fleste infeksjonene i hals hos barn skyldes virusinfeksjoner (mer enn prosent), og de fleste tilfellene av tonsillitt skyldes streptokokker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg