tirsdag 20. september 2016

Stiv nakke svimmel

Svimmelhet kan skyldes leddlåsninger og muskelspenninger øverst i nakken. Dette kan refereres til som nakkesvimmelhet (cevicogen svimmelhet). Begynte første gang for litt over år siden, oppsøkte lege da og fikk henvisning til fysioterapi.

I dag behandlet jeg to pasienter med cervicogen svimmelhet, oversatt til norsk nakke-svimmelhet. Det er en plagsom form for svimmelhet som . Det betyr at en rekke symptomer som kvalme, svimmelhet, hodepine,. Opplever du svimmelhet når du våkner om morgenen eller når du legger deg på en. Noen merker ikke en gang stivheten i nakken. Dette forklarer delvis hvorfor mange klinikere overser nakken ved svimmelhetsproblematikk.


Som noen nevner kan man også få stiv nakke pga dårlig syn eller synsproblemer. Jeg har slitt med nakken og slet med svimmelhet. Noen erfaring med mye fysiske plager av angst over tid. VANLIG: Svimmelhet er en vanlig årsak til legebesøk. Her er tipsene for å unngå vond nakke og skuldre.


Det er vanlig å føle at det strammer litt og man kan bli litt svimmel i. Hver gang hun er hjemme i ferien sin, besøker hun Rygg Rehab for å få løsnet opp stiv nakke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg