tirsdag 27. september 2016

Vitamin a snl

A-vitamin, eller vitamin A, retinol, stoff som virker stabiliserende på organismens membraner, og spiller en sentral rolle i netthinnens tapper og . Innholdet av vitaminer og andre næringsstoffer er generelt høyere i et magert kosthold enn når kosten inneholder mye fett- og sukkerrike . Vitaminer, navn på organiske forbindelser som i små mengder er nødvendige for stoffskiftet og en rekke andre funksjoner i kroppen.

K-vitamin ble oppdaget av den danske biokjemiker C. Dam, som påviste subkutane blødninger hos kyllinger fôret på k-vitaminfattig kost. C-vitamin, beskytter mot oksidativ skade (se antioksidanter), nødvendig for dannelsen av den intercellulære substansen i bindevev, bruskvev, . D-vitaminer er i sin aktive form sparsomt utbredt i naturen, fiskelever er eneste rike kilde, men provitamin D er .

B-vitaminer, fellesbetegnelse på flere vannløselige vitaminer som griper inn i flere viktige kjemiske prosesser i cellene ved å gå inn i . E-vitamin, vitamin E, en gruppe tokoferoler der α-tokoferol er viktigst. E-vitamin er en antioksidant som antagelig virker ved å stabilisere . Mange mikroorganismer trenger tilførsel av flere vitaminer av B-gruppen for å kunne vokse. De enkelte arter har ofte spesielle krav til hvilke vitaminer som . Fettløselige vitaminer, omfatter A-, D-, E- og K-vitamin. Overskudd lagres i kroppen, i motsetning til de vannløselige vitaminene, der .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg