torsdag 22. september 2016

Dvitamin tilskudd

Personer som ikke spiser fet fisk 2-ganger i uken eller tar andre kosttilskudd som inneholder vitamin bør ta tilskudd i form av vitamin D-dråper eller tran . Jeg har fått påvist D-vitamin mangel og må ta tilskudd. Problemet er at jeg får veldig mange forskjellige svar fra legekontoret på hvor mye .

Derfor er det viktig med andre gode kilder til vitamin D i tillegg til sola. Mat med høyt innhold av D-vitamin eller vitamin-D tilskudd er alternative kilder til vitamin D. Artikkelen om vitamin Dgir deg svar på spørsmål rundt bruk, dosering, overdosering og D vitamin toksisitet. Har du virkelig behov for å ta vitamin Dtilskudd?

D-vitamin dannes i huden fra kolesterol ved bestråling av ultrafiolette stråler som finnes i sollyset,. Spedbarn og eldre trenger daglig vitamin D-tilskudd (tran). Får du i deg lite D-vitaminer fra for eksempel fisk, bør du ta tran eller et annet vitamin D-tilskudd om vinteren når det er lite sol. Jeg mener vi burde hatt en rutine for å få målt D-vitaminnivået hos fastlegen eller på sykehuset.


Mange av de nyoppdagede helseeffektene av D-vitamin er oppsiktsvekkende for forskere og viktige for folk flest. Kronikk - Vitamin D er i vinden, og hos norske leger er det entusiasme å spore. Tran og andre kosttilskudd er ikke med i disse beregningene.


Mangel på vitamin D er blitt knyttet til en rekke ulike plager, og forbruket av tilskudd er økende. Det er imidlertid ikke entydig i litteraturen hvilken .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg