fredag 30. september 2016

Magesmerter etter mat

Vær sikker på at magesmertene dine ikke er noe mer alvorlig. Smerten er plutselig og intens, spesielt etter at du har spist noe som . Jeg har lenge vært plaget med magesmerter etter måltid.

Da fikk jeg vondt i magen etter enkelte målti gjerne når . Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken. Måltid kan utløse gallesteinsanfall og pankreatitt. Miltruptur kan oppstå 1–uker etter traumet.

Er det mange som får slike magesmerter etter maten? Det er også vondt ulike plasser når jeg trykker på magen. Smerter som kommer og går; Smerter kan komme rett etter målti men ikke nødvendigvis; Sure. Moderne kosthold kan føre til mageplager. Ikke bare er maten som er ansvarlig for magesmerter etter å ha spist, men det er mange andre helsemessige forhold og . Viser seg med symptomene magesmerter, vekslende avføring, hard mave eller diaré.


Symptomene kommer typisk etter måltider eller i forbindelse med stress. Unngå mat eller drikke som forverrer symptomene. Hvis du har plager i forbindelse med matinntak i form av smerter under og etter måltidet, skal du heller ikke unnlate å oppsøke lege.

Magesmerter er vanlige, og som regel ufarlige. Matinntak kan utløse gallesteinsanfall og betennelse i bukspyttkjertelen, mens smerter som skyldes sår i tolvfingertarmen ofte lindres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg