torsdag 18. mai 2017

Baby og søvn

De aller fleste barn sover godt, og ikke alle foreldre opplever søvn som et problem. Men hver tredje til fjerde familie vil oppleve at barnet deres har vanskelig for . En nyfødt baby er født uten døgnrytme, og sover gjerne opp mot timer i døgnet.

De regulerer som regel sin egen søvn, og det er for tidlig å . SOV GODT: Når babyen er tre måneder kan man forsiktig begynne å innføre gode soverutiner som å roe ned før legging, bade, ta på pysj og ha . Om barn og søvn: Se hvor lenge barn vanligvis trenger å sove. De tre første månedene i livet sover en baby vanligvis 16–timer i døgnet.

For lite søvn på dagen kan gjøre barnet trøtt lenge før leggeti og kanskje også overtrøtt og lys våkent ved. Det er lite som er så skjønt som en sovende baby. Hvis en seks måneder eller eldre baby våkner fem-seks ganger hver natt, kan det dog være nødvendig med tiltak. Når babyen er rundt fire måneder gammel, kan den skille mellom dag og natt, og fra det tidspunktet kan man få mer regelmessige sovevaner.


Når babyen er 3-måneder kan babyen gjerne ligge på eget rom å sove. Slik at barnet kan få en rolig søvn om natten, sier han til Side2. Søvn er viktig for at barn skal utvikle seg. Legg til rette for at barna skal få nok søvn og innarbeid gode leggerutiner så tidlig som mulig.


Kan også være at babyen din ikke trenger så mye søvn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg