onsdag 24. mai 2017

K vitamin blodfortynnende

Naturlige bakterier i tarmen danner vitamin K. Dersom du bruker blodfortynnende medisiner som inneholder warfarin . I en del matvarer, som rosenkål og spinat, finnes det mye vitamin K som kan påvirke blodets levringsevne.

Dersom man bruker blodfortynnende medikamenter, skal man være forsiktig med tilskudd av vitamin K fordi disse da vil virke mot hverandre. I Norge markedsføres et tilskudd med vitamin K som ifølge. Dette er fordi Kvitamin er i vitamin K-familien som igjen går på blodkoaguleringen.


Blodfortynnende medisin brukes for å nedsette risikoen for å få blodpropp.

Marevan virker ved å motvirke effekten av vitamin K. Mangel på vitamin K fører til økt blødningstendens. Det blodfortynnende medikamentet warfarin (handelsnavn Marevan) hindrer dannelsen av koaguleringsfaktorer i leveren ved å påvirke omsetningen av vitamin . Det er kjent at stort inntak av vitamin K kan interagere med warfarin og lignende antikoagulantia som virker blodfortynnende ved å fungere som vitamin K . Aktuelt problem - Det har lenge vært kjent at vitamin K er viktig i de. Langvarige inntak av blodfortynnende midler gir økt risiko for ryggradsbrudd og . Du trenger fett for å ta opp K-vitamin fra maten.


Mange grønne bladgrønnsaker inneholder K-vitamin og har derfor en koagulerende virkning, d. Omega 3-fettsyrer og hvitløk virker lett blodfortynnende og kan forsterke virkningen av.

K-vitamin, som blant annet tas mot beinskjørhet, har en koagulerende . Hvor store doser blodfortynnende medisin som skal til for å oppnå denne INR-verdien, er høyst individuelt. Nordmenn får i seg under halvparten av det anbefalte inntaket av vitamin K via kostholdet. Vitamin K er nødvendig for å aktivere kroppens viktigste forsvar mot . Min tante nylig hatt et slag, og har fått beskjed om å holde henne daglig vitamin K-inntak konsekvent. Vitamin K og visse blodfortynnende medisiner er en potensielt farlig kombinasjon. Hvis du tar en av disse medikamentene, er det viktig å vite hva slags mat er rik . Det blodfortynnende midler gjør, er å hindre blodet i å klumpe seg,.


Det virker hovedsakelig ved å motvirke effekten av vitamin K. Hvis du tar en av disse medikamentene, er det viktig å vite . Skal man slutte med all blodfortynnende da? Det finnes motgift mot overdosering av Marevan (vitamin K; gis på legekontoret i milde tilfeller), .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg