torsdag 4. mai 2017

Feber temperatur voksne

Feber hos større barn og voksne, veiviser. Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen). Det er vanlig å definere feber som temperatur over 38°C målt i endetarmen.

Sykdommer som medfører høy feber hos barn, behøver ikke å gi feber hos voksne. Helse › Doktoronline › Forkjølelse › Dette bør du vite om feberBufretLignende8. Da stiger temperaturen fordi skjelvingen er muskelaktivitet som gir varme. Det er dette som skjer når man får feber, sier lege ved Norsk .

Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy. Dette fordi temperaturreguleringen hos små barn er mer ustabil enn hos voksne. Feber, forhøyet kroppstemperatur som følge av en sykelig tilstand.


Feber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon. Temperaturen er rimelig sikker, men vær oppmerksom på at også gamle kvikksølv-. Hos voksne kan smertestillende medisin dempe muskelsmerter og senke . I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3eller.


Feber hos voksne regnes ved temperatur på over 3grader på morgenen eller over 3på kvelden. Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken.

Febermåling i armhulen er derfor ikke særlig pålitelig. Feber vil si at kroppstemperaturen, har steget til over 3ºC. Din almene tilstand er mere vigtig end hvor høj en temperatur du har. Du bør være let påklædt og drikke rigeligt med væske, når du har feber. Feber er en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner og immunsystemet arbeider mest effektivt ved temperatur mellom og °C.


Feber har sin funksjon i immunforsvaret og forsterker det primære. Voksne mennesker overlever sjelden temperaturer over dette. Noen bakterier fungerer dårligere ved høyere temperatur, men dette er nok et. Når man har feber er det viktig å lytte til kroppen og hvile, ikke stresse seg opp . Dessverre kan høy feber hos voksne være et symptom på en rekke medisinske . Kroppens temperatur kontrolleres og reguleres af det termoregulatoriske. Normal kropstemperatur er omkring 37°C; Feber defineres som temperatur over . Fakta Feber er temperatur over 38°C (målt i endetarmen) Feber er en af.


Hos voksne hvis temperaturen er højere end 40°C eller ved feber over 39°C i mere . Ved feber er det selve termostatverdien som er forhøyet til forskjell fra hypertermi, der termostatverdien er uendret. Feber er temperatur målt rektalt lik eller . Desimalene avgjør, men også hvor du måler. Barn og voksnes normale temperatur ligger mellom og 38°C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg