fredag 5. mai 2017

Luftveisinfeksjon smittsomt

Influensa er smittsomt fra det bryter ut og en ukes tid fremover. Men det er klart at for eksempel for luftveisinfeksjoner vil smittsomheten blant . For godt over måned siden begynte jeg å føle tetthet i brystet og antok det var forkjølelse.

Selv om symptomene på øvre luftveisinfeksjon og nedre luftveisinfeksjoner,. Legg merke til at luftveisinfeksjoner er smittsomt, så det ville være klokt å ta . Nesten alle akutte luftveisinfeksjoner skyldes virus. Disse virusinfeksjonene er svært smittsomme og man blir syk noen få dager etter at man har blitt smittet. En øvre luftveisinfeksjon er et annet uttrykk for å si at man er forkjølet. En forkjølelse er en mild infeksjon i nese og hals.


Akutt bronkitt er en forbigående betennelse av slimhinnen i luftrøret eller større bronkier. Tilstanden kommer ofte i kjølvannet av en øvre luftveisinfeksjon . Forkjølelse hører til gruppen øvre luftveisinfeksjoner. Den skiller seg fra influensa, en mer alvorlig øvre luftveisinfeksjon som i tillegg til forkjølelsessymptomene . Lungebetennelse (pneumoni) er en nedre luftveisinfeksjon som setter seg i lungene. Lungebetennelse er smittsomt, og infeksjonen smitter via dråper fra syke . Nå er det høysesong for utbrudd av smittsom luftveisinfeksjon (BRSV) og diare (Corona virus) på storfe og mange inseminører er samtidig . Men det er klart at for eksempel for luftveisinfeksjoner vil smittsomheten blant. Symptomene kan minne om vanlig forkjølelse, men man kan ha slimhoste og piping i luftveiene i tillegg.


Infeksjon med serotype gir akutt, febril luftveisinfeksjon, hemoragisk. Epidemisk keratokonjunktivitt er svært smittsom, og smitte skjer ofte via . Ved øvre luftveisinfeksjon foregår smitte ved nærdråpesmitte og kontakt, direkte. Antibiotikabehandlede tonsillitter har sterkt fall i smittsomhet . Bakterien kan forårsake luftveisinfeksjoner med symptomer som hoste, lett.


De fleste pasienter med lungebetennelse er moderat syke. Lungebetennelse oppstår gjerne etter en øvre luftveisinfeksjon (forkjølelse). Influensa, en annen øvre luftveisinfeksjon, forårsakes av andre typer virus enn forkjølelse, og er.


Er man frisk, er man ikke lenger smittsom. Katteinfluensa, eller øvre luftveisinfeksjon, er en relativt vanlig sykdom hos katt. Det er størst risiko for smitte der mange katter bor sammen ettersom smitten da . Hver vinter rammes befolkningen på den nordlige halvkule av smittsomt. Tilstanden oppstår som regel i etterkant av en øvre luftveisinfeksjon, som for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg