fredag 12. mai 2017

Utslett på halsen voksen

Vre hudleger tilbyr kort ventetid til hudlege forbehandling av utslett p halsen. Brennkopper: Bakterieinfeksjon som rammer både barn og voksne. Jeg er ei jente på som har vært plaget med et rødt, sviende og tørt utslett på halsen.

Det er svært irriterende siden det klør noe voldsomt. Utslettet kan spre seg videre til halsen, armene, beina og ansiktet. Hos voksne personer kan utslettet skyldes en infeksjon eller hudsykdom.


Stressutslett i ansiktet eller på halsen er svært vanlig.

Huden får da enten små prikker, blir rød og irritert eller så opplever man bare kløe. Utslett skyldes at huden reagerer på en påvirkning, enten det skyldes en. Hos voksne kan utslett med herpesvirus, såkalt helvetesild (herpes zoster) gi karakteristiske, smertefulle utslett. Det kan være en rekke årsaker til at voksne får utslett med feber. Utslett med samtidig feber skyldes vanligvis en infeksjonssykdom, oftest forårsaket av virus . Hudutslett kan komme i forbindelse med infeksjoner, hudirritasjon eller allergi.


Andre hudutslett kan komme av allergi overfor noe man har spist, bruk av . Vanligst er utslett på halsen, albubøyen, håndled knehaser og ankler. Småbarn får gjerne utslett på halsen, i knehasene, albuebøyen, på anklene og håndleddene.

Voksne får oftest håndeksem; huden blir rø klør, det kan komme . Petekkier er små røde utslett som egentlig er millimeterstore, punktformede. Når en del av voksen med atopisk eksem eksem er spesielt til stede i. Utslett på baksiden av halsen er en hud problem som er mer vanlig hos barn og unge, og voksne. Et utslett på halsen kan være en manifestasjon av en rekke medisinske tilstander, mild eller alvorlig. Vanlige tilstander som forårsaker utslett på halsen og . For noen dager siden oppdaget jeg at jeg hadde fått ett utslett på halsen.


Tenkte ikke så mye over det, men nå ser jeg at . Pityriasis rosea, utslett med tallrike røde flekker med fin flassing;. Sykdommen er forholdsvis vanlig og opptrer hyppigst hos ungdommer og unge voksne. Jeg har fått et volsomt utslett på mer eller mindre hele kroppen. Ansiktet,hals,hender og armer + resten av overkroppen er verst angrepet men det er også noen punkter nedover bena. Ungdom og voksne får ofte utslett i ansiktet, på halsen og på hendene.


Denne gruppen er preget av et kronisk eksem . Voksne får vanligvis tørre og skjellende utslett, som regel i hud som ligger over ledd. Utslettet kan også forekomme andre steder på armer og . Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på. Barnet mitt har feber og fått påvist streptokokkinfeksjon i halsen og har.


Ved ferdsel i skog og høyt gress kan både barn og voksne bli utsatt for flåttbitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg