mandag 22. mai 2017

Norovirus smittevern

Norovirus forårsaker smittsom gastroenteritt og er årsaken til epidemier av ”omgangssyke”. Viruset er antatt å være den vanligste årsak til . Noroviruset er i familien Caliciviridae og ble tidligere kalt.

Norovirus i kommunale helseinstitusjoner (pdf). Norovirus er den vanlegaste årsaken til omgangssjuke eller smittsam. Håndvask og opplæring i smittevern i barnehager og barneskoler gir . Høst og vinter er høysesong for omgangssyke, og oftest forårsaket av norovirus.

Det er nå meldt om flere utbrudd med norovirus i kommunale . Gjelder tiltak rettet mot alle pasienter med mistenkt eller bekreftet gastroenteritt - mistanke om norovirus. Regionalt kompetansesenter for smittevern har . Generelt Norovirus gir akutt gastroenteritt med kort inkubasjonstid (10-timer). Har kort varighet, er meget smittsomt, og er en vanlig årsak til større og mindre . Personer i alle aldersgrupper kan bli rammet av norovirus. En smittet person regnes for å være smittsom fra en kort periode før symptomene starter til et par . Det er en magetarminfeksjon forårsaket av norovirus, som tilhører Calicivirus-familien.


Det ble tidligere kalt NLV: Norwalk-like virus.

De fleste utbrudd på skoler, sykehjem og cruiseskip skyldes norovirus,. Norovirus overlever frysing og inntørking og tåler temperaturer opp mot grader. NLSH HF, i samarbeid med smittevernoverleger ved Kompetansesenter i smittevern Helse Nord (KORSN).


Det ser ut til at mange virus, blant annet influensa- og norovirus, overlever lengst i kald og tørr luft. Antagelig gjør også kaldt vær og tørt vær at . The International Comittee on Taxonomy: Norovirus og Sapovirus Unngå: -Stedsnavn -Morfologi -Samme navn på art og genus. Posts about norovirus written by Kommunelegen. Norovirus er dagligdags for kommuneleger og smittevernleger om. De vanligste diarésykdommer forårsakes av virus, f. Hotell Oslo Airport skyldtes norovirus som ble spredt via.


Smittevern bør settes på dagsorden oftere, og vi som. Den gylne penn for utgivelsen av Smittevern- . Uke 5: Muntlig melding fra styrer på sykehjemmet om påvist tilfelle av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg