torsdag 25. mai 2017

Epilepsi førerkort

Som tidligere mister man retten til førerkort for lettere klasser(bil, motorsykkel, moped) i ett år etter epileptisk anfall. Epilepsi og førerkort - en orientering om praktiske forhold. En bilfører som får epileptisk anfall utsetter seg selv og andre for fare.

En lastebilsjåfør i Danmark som mistet førerkortet sitt fordi han går på epilepsimedikamenter, vant nylig rettsaken mot det danske . For å få førerkortet tilbake må man vanligvis gå gjennom en anfallsfri periode, som kalles observasjonstid. Deretter kan du få førerkortet tilbake fra politiet med . Det finnes endel begrensninger i yrkeslivet dersom du har epilepsi.

Har du epileptiske anfall kan du ikke ha førerkort, men etter minst et års anfallsfrihet kan du . Med andre ord de konkluderte med epilepsi, og tok fra meg førerkortet. Nå sitter jeg her uten førerkort, noe som gjør det veldig vanskelig for . Jeg har for tiden karantene på førerkortet mitt pga to epilepsianfall (nov. 20og juli 2007). Ettersom det nå nærmer seg ett år siden siste anfall . Kommentar - Et europeisk direktiv har ført til endringer i det norske regelverket for førerkort ved epilepsi.


Epilepsi er en alvorlig tilstand som kan gi krampeanfall. Man mister retten til førerkort for bil i ett år etter et sikkert epileptisk anfall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg