tirsdag 16. mai 2017

Smerte i albuen

Albuesmerter er smerter i eller i området rundt albuen. De skyldes oftest skader eller overbelastninger. Særlig hyppig forekommer smerter på utsiden av albuen .

Vondt i albuen kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter. Akutt albuevondt vil si at personen har hatt vondt i albuen i mindre enn tre uker, subakutt er . BufretLignendeTennisalbue er en tilstand som ikke bare rammer tennisspillere. Symptomene oppleves som skarp, stikkende smerte over knokkelen på utsiden av albuen. Smerter ved bruk av håndens ekstensormuskulatur. Smerter i albuen og underarmen kan enten komme i fra selve albueleddet, underarmen eller refererte smerter fra nakken, skulderregionen og triggerpunkter . Smerter i albuen kalles ofte tennisalbue eller golfalbue.


Det finnes også god behandling ved behov. Smerter på yttersiden eller på innsiden av albuen kan skyldes tennis- og. Det er vanlig at man kjenner tydelig smerte ved bevegelser som belaster den irriterte . Jeg har i en tid opplevd en stikkende smerte i benet på utsiden av albuen - altså ikke i selve albuespissen, men i et mindre ben - cm i . Ved en tennisalbue vil man ha smerter i dette området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg