fredag 28. juli 2017

Nye blodfortynnende medisiner

Nye blodfortynnende medisiner med samme bruksområde som warfarin (Marevan) er godkjent av legemiddelverket. Blodfortynnende medisin brukes for å nedsette risikoen for å få blodpropp. Tre nye medisiner Xarelto, Eliquis og Pradaxa motvirker blodets levring på litt andre .

Eliquis (apixaban), Pradaxa (dabigatran eteksilat) og Xarelto (rivaroksaban) er nye blodfortynnende legemidler som brukes i forebygging av blodpropp . Er du hjertesyk eller har karsykdom, er det en rekke medisiner som oftes brukes. Det er i den siste tiden kommet flere nye blodfortynnende medikamenter på . Alle medisiner kan gi mer eller mindre alvorlige bivirkninger.

Fordeler og ulemper med nye blodfortynnende medisiner. I fjor ble det meldt inn 1bivirkningsmeldinger på nye blodfortynnende medisiner, og av dem hadde dødelig utgang. Pradaxa er en av de nye blodfortynnende medisinene, som brukes av flere millioner globalt, og som bidrar til å hindre slag. Kommentar og debatt - Antallet pasienter som brukte nye blodfortynnende legemidler økte voldsomt i 2013. De blodfortynnende medisinene kan deles inn etter bruksområder.


Med ny blodfortynnende medisin kan Grethe leve som hun vil. Av Randi Johnsen Foto: Anders Bergersen Journalist. I mange tiår har Marevan vært den beste medisinen til å beskytte mot hjerneslag ved atrieflimmer. Fire nye blodfortynnende medisiner er nå i .

Nye medisiner viser seg som et tryggere alternativ i ny norsk studie. Dette må du vite om blodfortynnende medisiner. I løpet av noen år kommer det trolig flere medisiner som kan erstatte blodfortynnende behandling med warfarin (Marevan), som de fleste . Nye antikoagulantia eller blodfortynnende midler. Det hender at pasienter står på kombinasjoner av blodfortynnende medisiner.


Etter ny blodfortynnende medisin, har livet blitt mye bedre for Grethe, som har hatt blodpropp hele åtte ganger. Hjertespesialist og medisinsk fagdirektør ved Legemiddelverket Steinar Madsen sier legene må skjerpe seg og følge opp pasienter som får den . En ny metode med direkte innsprøyting av blodfortynnende medisin i blodproppen i beinet kan føre til mindre plager på lang sikt. For første gang på år lanseres en ny blodfortynnende medisin som kan gjøre behandlingen enklere for de millionene mennesker som i dag . Vis ny kode, Vennligst skriv Sikkerhetskode. Gå til Hvem skal ikke ha de nye blodfortynnerne?


De nye blodfortynnerne (Pradaxa, Xarelto, Eliquis) er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg