onsdag 5. juli 2017

Nyrebekkenbetennelse menn

Nyrebekkenbetennelse er en betennelse i øvre urinveier og i nyrebekkenet. Menn, særlig eldre menn, er mer utsatte for å få kroniske plager. Mens det er flest kvinner som rammes av blærekatarr, er det flere menn som får nyrebekkenbetennelse. Av og til er nyrebekkenbetennelse årsak til blodforgiftning. Menn med nyrebekkenbetennelse henvises vanligvis til røntgenundersøkelse av . Nyrebekkenbetennelse kan gi høy feber, skjelvinger, smerter i siden, ryggsmerter, kvalme, oppkast og diaré.


Personer som har tendens til blærekatarr, har også tendens til nyrebekkenbetennelse.

Det er særlig kvinner, barn og eldre menn. Ved nyrebekkenbetennelse er det ofte ha de samme symptomene som ved. Barn og menn som får urinveisinfeksjoner bør alltid bli vurdert for . Nyrebekkenbetennelse og urinveisinfeksjoner generelt sees oftere hos kvinner enn hos menn. Det kommer av at urinrøret er kortere hos . Nyrebekkenbetennelse gir ofte sterk sykdomsfølelse med feber, slapphet og smerter. Det er ingen forskjell på symptomene hos menn og . Akutt nyrebekkenbetennelse er en akutt infeksjon i et nyrebekken (dvs i den delen av nyret hvor urin samles opp fra nyrebarken, før det ledes ned i urinlederen).


Dette er de vanligste symptomene ved nyrebekkenbetennelse, en lidelse som hyppigst opptrer hos yngre kvinner under år og hos menn over 50.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg