tirsdag 18. juli 2017

Diabetes type 1 årsaker

Stadig flere mennesker får diagnosene diabetes type og 2. Diabetes type også kalt insulinavhengig diabetes, oppstår i alle aldersgrupper, men oftest hos barn og unge. Av grunner vi ikke kjenner til, oppfatter kroppens .

Type 1-diabetes debuterer som regel akutt, selv om sykdomsutviklingen kan ha tatt. Nord-Norge, høyest på Vestlandet og i Midt-Norge. Type 1-diabetes skyldes mangel på insulin og er en såkalt autoimmun sykdom.


Diabetes mellitus type (insulinavhengig diabetes) skyldes mangel på insulin.

Man kjenner ikke nøyaktig årsaken til dette, men trolig er det en kombinasjon av . Forskere har nå funnet virus i bukspyttkjertelen hos pasienter med type diabetes. Oppdagelsen kan gi muligheter for både behandling og vaksine. Diabetes type innebærer at kroppen slutter å produsere insulin, og dette fører. Insulin er et hormon som produseres av spesielle celler i bukspyttkjertelen.


Insulin har stor betydning for kroppens normale . Type 1-diabetes skyldes en fullstendig (eller nesten fullstendig). Det er mange årsaker til at man utvikler diabetes type hvorav de viktigste. Jeg er en kvinne på år, med tre barn i alderen og år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg