torsdag 6. juli 2017

After i munnen

After er gulhvite blemmer eller sår som oppstår i munnen. After er tilbakevendende runde eller ovale, overflatiske, myke, gulhvite blemmer eller sår i . After, ofte kalt munnskol er små, gråhvite sår i munnen.

Du kan få flere av gangen, og de sitter ofte på innsiden av kinn, leppe og tunge. After opptrer som blemmer eller sår i munnen, på innside av kinn, ganen eller tunge. BLEMME I MUNNEN: Mange opplever å få gulhvite blemmer i munnen i løpet av livet.


Sår og blemmer i munnen er normalt forbigående og skyldes vanligvis after (munnskold) eller trøske (soppinfeksjon).

After går normalt over av seg selv, mens . After (munnskold) er en av de vanligste årsakene til sår i munnen. After gir små hvite blemmer eller sår i munnen, ofte lokalisert på tungen eller på innsiden av . Munnskåld eller after kommer kan komme overalt i slimhinnen i munnhulen. Jeg har i flere år (10-15) med jevne og ujevne mellomrom fått små smertefulle sår i munnen. Nesten alltid plassert i slimhinnen under . Munnskold (after) er sår i munnslimhinnen.


De begynner som en rød flekk som etter hvert. Noe som resulterer i at hun ikke har spist noe .

Slimhinnen i munnen er svært årerik, med mange blodkar. Kortvarige sår i munnen: Herpes, streptokokkinfeksjon, after; Sår i munnhulen som . After eller aftøs stomatitt (aftøse sår) - mer folkelig: munnskåld (munn-brannsår) eller bare skåll - er et lite sår i munnslimhinnen oftest på innsiden av kinnet . After-sår oppstår inne i munnen, mens forkjølelsessår oppstår vanligvis utenfor munnen. After-sår kan komme tilbake, og kan være mindre (små), store (større) . Ved multiple, store eller residiverende after kan systemisk behandling med glukokortikoider, for eksempel . I forbindelse med et legebesøk her om dagen fikk jeg soppmiddel(mykostatin) som skulle hindre hyppig forekomst av after i munnen.


After oppstår på tungen, i kinnet og til og med på tannkjøttet, og varer som. Munnskol eller after som de også kalles, er små røde sår på innsiden i munnen. En innsender forteller oss at hun har brukt nesespray på det. Jeg har fått to smertefulle sår i munnen såkaldt after.


Jeg har søkt etter info på nettet om dette, men dette er noe som vil forsvinne selv i løpet av . Er det andre her inne som får sår i munnen hele tiden? Er så vondt at jeg sliter med å pusse tennene skikkelig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg