mandag 17. juli 2017

Struma årsak

Struma, forstørrelse av skjoldbruskkjertelen slik at det oppstår en. Hovedårsaken til strumautvikling er en kronisk stimulering av . At det foreligger et struma forteller oss ikke hva slags sykdom eller tilstand som forårsaker det.

Det kan være ulike årsaker og former for tyreoiditt. Struma betyr rett og slett at skjoldbruskkjertelen er for stor. De vanligste årsakene til utvikling av struma.


Struma betyr egentlig forstyrret skjoldbruskkjertel og sier ingenting om.

En forstørret skjoldkjertel kalles struma, og man skjelner mellom ensartet struma (diffus) og knutestruma (nodøs). Hva er årsaken til forstørret skjoldkjertel? Oversiktsartikkel - Årsaker, diagnostikk og behandling av struma ble sist omtalt i Tidsskriftet i 19(1).


Jodmangel er den fremste årsaken til struma. Jod er avgjørende for å hjelpe skjoldbruskkjertelen med å produsere . Struma er en tilstand hvor skjoldbruskkjertelen er for stor. Tidligere var jodmangel en hyppig årsak til struma. Struma er betegnelsen på en forstørret skjoldbruskkjertel.


Mens jod mangel representerer den vanligste årsaken til struma i den tredje verden, autoimmune lidelser og knuter i kjertelen representerer vanlige struma . Struma er verdens mest vanlige skjoldbrusk lidelse. Struma ikke alltid trenger å bli behandlet umiddelbart. Der finnes tre forskjellige sykdommer med for høyt stoffskifte, struma diffusa toksika, struma nodosa toksika og.


Dette er en sjelden årsak til for høyt stoffskifte. De viktigste årsaker til for lavt stoffskifte er:. Noen ganger, spesielt hvis det samtidig er en stor struma (forstørrelse av skjoldbruskkjertelen), vil legen også . Lavt jodinntak er på verdensbasis den vanligste årsaken til struma og vil over tid også lede til at personen får knutestruma. Over hele verden, er jodmangel den vanligste årsaken til struma. I USA og andre lan har bruken av iodized salt siden 1920-tallet praktisk talt utryddet . Andre symptomer er struma (forstørret skjoldbruskkjertel), muskel-.


En annen type, kalt toksisk nodulær struma. Den vanligste årsaken til høyt stoffskifte er Graves sykdom. Skjoldbruskkjertelen blir ofte forstørret (struma); Menstruasjonsforstyrrelser; Uro og irritabilitet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg