fredag 28. juli 2017

Høyt kolesterol kosthold

Noen har så høyt kolesterol at de må bruke medisiner, men for mange kan det være nok å gjøre noen endringer i kostholdet. Kosthold for deg som har høyt kolesterol. Skrevet av Linn Øyri, Dan Johansen, Kirsten B.

Små kostholdsgrep kan faktisk senke kolesterolet hos de aller fleste. Har du høyt kolesterol anbefales du å følge rådene for hjertevennlig kost. Særlig viktig er det å redusere inntaket av mat med mye mettet fett og . Landsforeningen for hjerte- og lungesyke.


Mange går rundt med for høyt kolesterol uten å være klar over det selv. Høyt kolesterol kan ha arvelige årsaker, men de fleste tilfeller har klar sammenheng med livsstilen. Mye mettet fett i kostholdet, lite mosjon, røyking og overvekt . Kosthold med mye fiber og lite transfett, mettet fett og kolesterol er gunstig. Høyt kolesterolnivå i blodet betyr at blodet er for fett. Bidrar mat og kosthold til høyt kolesterol?


Det er en bred faglig enighet om at mat og kosthold påvirker kolesterolnivået i blodet. Høyt kolesterolnivå er risikofaktor nummer en for hjerteinfarkt. Vi har et godt grunnlag for å slutte at kostholdet har hatt stor betydning for.

Høyt kolesterolnivå øker risikoen for demens, hjerteinfarkt og andre. I tillegg kan kosthold og legemidler bidra til å øke eller senke kolesterolet. Høyt kolesterolnivå er en viktig risikofaktor for hjerteinfarkt.


Selv om stadig færre nordmenn dør av hjerteinfarkt er det fortsatt den viktigste . Legger du om kosten, kan det være med på å senke høyt kolesterol. Et hjertevennlig kosthold kan redusere kolesterolet med 5-prosent. Mange får påvist høyt kolesterol og blir oppfordret til å gjøre kostendringer og drive. Høyt kolesterol, hdl-kolesterol, ldl-kolesterol, mat og kosthold.


Har du risikofaktorer for hjerte- og karsykdom eller er kolesterolsensitiv, bør du begrense inntaket . Har du for høyt kolesterol, kan du med enkle grep påvirke kolesterolet ditt i riktig retning ved hjelp av kostholdet, sier ernæringsfysiolog Kari H. Saken fortsetter under bildet KOLESTEROL: Endringer i kostholdet kan. Du kan derimot ikke kjenne på kroppen om kolesterolet ditt er høyt, . For deg med høyt kolesterol eller høye triglyserider. Denne brosjyren gir et godt grunnlag for et hjertevennlig kosthold slik at blodlipidene dine . Sunn kost kan senke kolesterolnivået på bare ti dager viser ny forskning.


Det bidrar til åreforkalkning og kan bare påvirkes gjennom kosthold og medisiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg