torsdag 5. oktober 2017

Mat ved diare hos barn

Diaré hos barn går som regel over i løpet av en uke, men kan føre til at barnet. Gi barnet vanlig mat hvis det er sultent. Barn får ofte diare kombinert med oppkast, og hos barn er det enda.

Svært søt eller feit mat bør unngås, ellers kan barnet spise det meste. Rotavirus (viruset som oftest er årsaken til omgangssyke) er eksempel på et virus som er en vanlig årsak til diaré hos barn; Mat eller drikke barnet ikke tålte kan . Prøv å tilby lett fordøyelig mat som yoghurt, suppe, kjeks og lignende. Jeg fikk litt kjeft og oppskrifta på diare stop på barneklinikken, for det er ikke så vanskelig å stoppe om en setter alle kluter til.

Barn kan ha tynn avføring uten at det av den grunn er snakk om diaré. Det vil vise seg få timer etter at barnet har spist maten eller et par døgn etterpå. Dimexanol er et mildt produkt som hjelper til med å stoppe diare hos barn.


Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en. Diaré er hyppig, løs og vannaktig avføring. Det kan være vanskelig å definere diaré hos småbarn fordi avføringsmønsteret er veldig varierende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg