onsdag 18. oktober 2017

Hva er jod

Jod er et grunnstoff som har viktige funksjoner i kroppen. Hva skjer hvis man får i seg for lite jod? Jod (I) er et mineral som er nødvendig for at skjoldbrukskjertelen skal fungere.

De beste matvarekildene er saltvannsfisk og meieriprodukter. Da dekker du sannsynligvis ditt daglige behov for mineralet jod. Sjekk listen over matvarene som inneholder mest jod.


Disse hormonene omtales også som stoffskiftehormoner.

Fritt T(FT4) og trijodtyronin (T3) er de viktigste. Som del av skjoldbruskkjertelens hormoner (thyroideahormonene Tog T4), inngår jod i regulering av kroppens stoffskifte, dvs. Jod er et grunnstoff som tilhører samme gruppe som klor og fluor; halogenene. I ren form er jod en brun, flyktig væske ved værelsestemperatur.


Kilder til jod i kosten; Anbefalt daglig inntak av jod; Hva skjer ved mangel på jod? Jod er et næringsstoff som mange får i seg for lite av. Fisk og meieriprodukter, i tillegg til egg har et bra innhold av jod.


Siden den gang har melkeprodukter vært nordmenns viktigste kilde til jod. I dag er det sannsynligvis litt mindre jod i melken enn hva det var .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg