torsdag 19. oktober 2017

Brennkopper forløp

Gå til Symptomer og forløp - Vanlig brennkopper begynner med vesikler, fra noen få millimeter til et par centimeter, med blakket innhold om de ikke . Brennkopper hos ellers frisk personer har vanligvis et helt ukomplisert forløp. Brennkopper blir som oftest bra av seg selv i løpet av 2-uker.

Brennkopper er en ufarlig men svært smittsom bakteriell infeksjon i de øvre lag av. Tenk også på smitte gjennom kluter og håndklær. Brennkopper (impetigo) er en infeksjon som skyldes en bakterie og ikke et virus som ved vannkopper. Den vanligste bakterien er staphylococcus aureus, også .

Minstemann fekk konstatert brennkoppar på onsdag hos legen. Har smurt han morgon og kveld med Brulidin salve etterpå. Brennkopper eller impetigo på latin, gir væskende blemmer i huden som. Zanussi etter å ha sett på bilder som beskriver hudinfeksjonens forløp.


Brennkopper er en overfladisk betennelse i huden som særlig barn er. Sykdommen er vanligvis mild av forløp, men kan være farlig for de . Brennkopper betraktes som en ukomplisert sykdom med et selvbegrensende forløp hos ellers friske pasienter. Ved lengre forløp eller mistanke om komplikasjoner bør man gi antibiotika.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg