fredag 6. oktober 2017

Timotei blomst

Timotei er en gressart, og er det mest brukte fôrgresset i Norge. Timotei brukes mye til fremstilling av høy for hester og andre husdyr. Timotei er den mest alminnelige gressart som man er allergisk for.

Sørg for å holde gresset kortklipt slik at det ikke får noen sjanse til å gå i blomst. Hva slags plager har dere som reagerer på timotei da? Timotei, planteslekt i gressfamilien, små og middelstore, oftest flerårige arter med småaksene samlet i en tett, kjevleformet blomsterstand. Under normale forhold er tidspunktet for førsteslått i forhold til utviklingstrinn den viktigste styringsmuligheten vi har både når det .

Blomsten kan bestå av begerbla kronbla pollenbærere og frøemnene festet til. Timotei, engrapp, vanlig raigras, gulaks, or, bjerk,burot og . Forskjell på reverumpe og timotei kan du se lett om du bretter over toppen slik at kun en blomst stikker ut. Timotei vil da ha to pigger per, mens . Av alle de fine rosa tulipanene mine, var det bare en som kom med blomster i år.


Men her i steinmuren blomstrer det i alle fall! Stort innslag av engrapp i enga tilseier dermed tidlegare slått enn eng som inneheld berre timotei. Timotei er vår viktigaste fôrplante og framleis er den gamle landsorten Grindstad den mest bruka sorten i Sør-Norge. Timotei kan me finne vill i naturlege enger .

Timotei er det mest vanlige for-gresset i Norge. Hans og til midten av juli, da blomstrer blant annet timotei. Geitved som er den nærmeste slektning hos oss har fire-tallige blomster, kvasstannete blad og . Begynnende blomstring i timotei, nå er den i full blomst noen steder. Når frøengene blomstrer kan vi begynne å tenke på . Timotei er en gressart med små og middelstore frø med småaksene samlet i en.


På tur til stevneplassen skvatt Timotei av noe på bakken så hun snudde, skulle bare. Inne på selve banen steg vi omsider og der var dte både blomster på alle .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg