mandag 16. oktober 2017

Hiv behandling norge

Man har ennå ikke funnet en behandlingsmetode som helbreder hiv helt. Det finnes medisiner som kan bedre immunforsvaret eller hindre at immunforsvaret blir . Siden 19har spesifikke medisiner mot hiv vært tilgjengelige. Behandlingen med disse går under betegnelsen HAART, som betyr Highly Active Antiretroviral . PEP er en behandling som kanskje kan motvirke en hivinfeksjon. Ved tidlig behandling, helst like etter at man har utsatt seg for smitterisiko, . Slik jeg har forstått det begynte man medisinsk behandling av hivpositive når det såkalte CD4-tallet var under et visst nivå (200), men at man nå .

Ingen behandling kan helbrede hiv, men behandlingen har de senere årene blitt. Norge og det øvrige Europa, har felles retningslinjer for når man anbefaler . Helseminister Bent Høie (H) ga onsdag grønt lys til ny behandling. Når en hiv-smittet har vært i behandling i tre til seks måneder, blir virustallet så lavt at det ikke lenger kan. Noen av de samme behandlingene tilbys i Norge. Hivtest; Symptomer på hiv og aids; Behandling av hiv og aids; Når bør du kontakte.


Medisiner mot HIV og AIDS er gratis for alle som oppholder seg i Norge. I overkant av 58personer lever med hiv i Norge per i dag. Med dagens effektive behandling er sannsynligheten for å utvikle aids svært liten.

Les om symptomer, forebygging og det å leve med hiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg