onsdag 11. oktober 2017

Hypotyreose behandling

Det er enighet om at hypotyreose primært skal behandles med tyroksin. For dager siden - Hypotyreose er en sykdom hvor skjoldbruskkjertelen, som ligger i strupen,. Det er realtivt enkelt å diagnostisere og behandle hypotyreose.

Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT) viste at av kvinnene og av mennene ble behandlet for hypotyreose. Lavt stoffskifte kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Lavt stoffskifte behandles ved tilførsel av hormonet tyroksin (tablett).


Inntak av store doser jodid kan gi forbigående hypotyreose.

De anbefalingene vi gir om behandling av pasienter med hypotyreose, er basert på europeiske og amerikanske retningslinjer, som tar . Subklinisk (eller latent) hypotyreose er tilstand med TSH-konsentrasjon over referanseområdet, mens. Primær hypotyreose bør behandles med levotyroksin. Videre opptrapping med 3–ukers mellomrom. Vedlikeholdsdose er i gjennomsnitt 1µg × (100-2µg × 1).


Ved primær hypotyreose styres behandlingen . Standardbehandling ved hypothyreose er Levaxin. De som responderer positivt på denne behandlingen, føler at de kommer i bedre form og . Gå til Behandling - Pasienter med primær hypotyreose behandles med levotyroksin.

Behandlingen skal alltid starte med en lav dose som gradvis økes til . Når du først har fått diagnosen Hypothereose vil du få en behandling for tilstanden av legen. De gjeldende retningslinjer for alle leger i Norge er å sette personer . Ved lettere hypotyreose er er det en lang lang rekke symptomer som kommer gradvis - hvis ikke sykdommen er forårsaket av operasjon eller behandling for . Hypotyreose sees også etter behandling med radioaktivt jod eller kirurgi for hypertyreose eller svulst i skjoldbruskkjertelen. Iodmangel (viktigste årsak på verdensplan). Autoimmun thyreoidit (Hashimotos tyreoiditt). RELIS har fått flere spørsmål fra leger om bruk av Levaxin (levotyroksin) under graviditet og amming.


Er det noen risiko forbundet med bruk av . Kontroll under behandling med tyreoideahormoner eller tyreostatika. Hvis man velger ikke å behandle, bør symptomer på hypotyreose og s-TSH sjekkes hver . I Norge brukes for det aller meste Thyroxin-Natrium, et syntetisk stoff som er produsert av Nycomed Pharma. Hypotyreose er i av tilfellene primær og skyldes vanligvis autoimmun . Jeg fikk for to uker siden konstatert subklinisk hypotyreose. Legen min mente det kanskje ikke var nødvendig å starte behandling fordi det var .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg