mandag 23. oktober 2017

Hvitpil

Hvitpil er et løvfellende tre som kan bli opp til m høyt. Det har opprette greiner med grønne eller sølvfargede, avlange og spisse blad. Hvitpil (Salix alba) er et tre som blir opptil 20-meter høyt.

Navnet kommer av at bladene er blekere enn på dens slektninger. Hvitpil, stor busk eller lite tre i vierfamilien, 3–m høy. Varietet, Gullpil (Salix alba vitellina). BARKEN, og, om enn i mindre gra bladene og blomstene fra hvitpil, inneholder tannin (som virker sammentrekkende og styrkende), samt mineralsalter og .

I går hørte jeg en sportsjournalist si: NN kan bare skyte en hvit pil etter den avtalen. Hvorfor påstår dere fortsatt at det heter hvit pil, uten å komme med. Eller skyte en hvit pil etter - som visstnok er skyte en hvit pinne etter.


Definisjon av hvitpil i Online Dictionary. Les mer om hvitpil i Den virtuelle floraen Les mer om hvitpil i Urtekildens planteleksikon. Systematikk: Rike: Planteriket (Plantae) Uekte gruppe: Karplanter (Tracheophytes) Overrekke: Frøplanter (Spermatophyte) Rekke: Dekkfrøete blomsterplanter .

Hvitpil er ikke et hvilket som helst tre. Barken til dette treet har vært brukt siden oldtidens Egypt som en medisinsk plante. Denne sommeren kan kommunen glemme å få opp Blått Flagg på Sjøbadet. Det driver fremdeles plastfibre i land på byens paradestrand.


Hvitpil (Salix alba) - Hvitpil er et av de beste, naturlig smertestillende midlene. Virker betennelsesdempende, legende, antiseptisk, avgiftende, styrkende, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg