onsdag 7. februar 2018

Diare barn mat

Diaré hos barn går som regel over i løpet av en uke, men kan føre til at barnet mister mye væske. Gi barnet vanlig mat hvis det er sultent. Diaré er svært vanlig i forbindelse med mage-tarm-infeksjoner.

Det skal likevel tas alvorlig fordi barnet kan miste mye væske på kort tid. Ved diaré forsvinner mye væske raskt, og det er viktig å erstatte væsketapet for. Mat eller drikke barnet ikke tålte kan gi diaré . Barn får ofte diare kombinert med oppkast, og hos barn er det enda.

Svært søt eller feit mat bør unngås, ellers kan barnet spise det meste. Ved langvarig diaré (2-uker) bør barnet også legeundersøkes, likeledes hvis . Barn kan ha tynn avføring uten at det av den grunn er snakk om diaré. Det vil vise seg få timer etter at barnet har spist maten eller et par døgn etterpå. Babyen min på et halvt år har diare for andre dag på rad. Væskene bør inneholde noe salter som i Farris og buljong, . Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn.


Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en. En god behandling av barn med diare er at man første dag kun gir rikelig med.

Sykdommen smitter gjennom luft, mat og vann, så det skal godt gjøres å ikke bli. Hos barn med akutt diaré kan yoghurt korte ned varigheten og redusere . Dersom barnet får fast føde kan du gi fiberrik mat som gjerne setter fart på fordøyelsen – for. Men hvis bæsjen blir vannaktig og løs kan det være diaré.


Vet dere noe som kan virke litt stoppende, så ikke alt renner ut igjen straks hun drikker litt. Har elendig matlyst, men prøver med småbiter. Dette er et kjerringråd som også kan hjelpe barn og spedbarn som har diaré. Når man har diare, er det best og innta lett fordøyelig mat, slik som ris, potetmos . Spiller ikke barnemagene på lag, er det viktig å servere matvarer som passer best i de ulike.


Det kan forsterke diaré og gi ellers friske barn løs mage. Etter tilfredsstillende væsketilførsel i 4-timer, kan du la barnet få vanlig mat igjen . Grønnsaker, skifte fra morsmelk til kumelk og høyt innhold av kumelk i maten kan gi forbigående gastrointestinale . Virusinfeksjon i tarmen, omgangssyke, er en vanlig årsak til kortvarig diarè og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg