mandag 26. februar 2018

Når smitter influensa

Folkehelseinstituttet gir her råd om hvordan slik pleie kan skje best mulig for den syke og med minst mulig risiko for at andre blir smittet. Smitter kollegaen mest før eller etter at hun har fått influensa og omgangssyke? Noen yrkesgrupper bør være hjemme to døgn etter at de er . Symptomer på influensa; Slik smitter influensa; Behandling av influensa; Når bør lege kontaktes? Hvordan unngå å smitte andre med influensa; Vaner som . Normalt viser de første influensasymptomene seg 3-dager etter at man er smittet med influensavirus. Når det gjelder forkjølelse, dreier det seg om 1-dager.


Tiden fra smitte til sykdommen bryter ut (inkubasjonstiden) er vanligvis timer, men kan. Trenger man sykemelding når man har influensa? C-vitaminer, nyser, hoster, OFFENTLIGE STEDER: Smitte sprer seg for eksempel når vi trykker på . Influensa er en virussykdom som spres gjennom luften i små mikroskopiske dråper.


Symptomer på influensa er høy feber, frysninger, muskelsmerter, hodepine, slapphet, sår. Tiden det tar fra man blir smittet til symptomene melder seg (inkubasjonstid) er. Når det oppstår nye varianter av virusene som befolkningen har liten . Det finnes tre ulike typer influensavirus, A, B og C, som er plassert i hver sitt genus.


Influensa smitter dagen før symptomene bryter ut, også mellom og dager . Og når pandemien herjer som verst i Norge, vil over 300. Det viktigste, dersom den som blir smittet har normalt god helse, er å tenke . Det blir nå stadig flere influensatilfeller i Steinkjer. Hvordan kan vi beskytte oss selv og andre mot smitte? Svar: Influensaviruset er svært smittsomt og spres når vi hoster og nyser.


Viruset kan sveve lenge i luften når det er festet til små partikler, og . Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Lungebetennelse smitter gjennom dråpesmitte, når man er nær en person som hoster eller. Lege Karine Nordstrand forteller at det er ingen regel for når man bør. Noen råd for å komme seg raskt dersom man er smittet av influensa?


Influensa og omgangssyke er både slitsom og veldig smittsomt. Arnesen mener at det er viktig med renhold når noen i familien blir syk, slik at . Spørsmål og svar om influensa og influensavaksinasjon. Hvordan kan jeg unngå å smitte andre med influensa?


Spørsmål om hvordan man kan unngå å smitte . Influensa smitter ved at man puster inn dråper med influensavirus fra smittede. Når man har gjennomgått influensasykdom med én virusstamme, er man . Her er tips for hvordan du kan unngå å bli smittet. Vanligvis smitter influensa-virus lett i en grisebesetning, men gir sjelden sykdom hos. Les mer om hvordan influensavaksinen virker, og hvem som anbefales å .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg