fredag 9. februar 2018

Forkjølelse feber varighet

Vanlige symptomer er nysing, tett nese, sår hals, hoste, hodepine og lett feber. Vanligvis varer en forkjølelse inntil en uke, men en eventuell hoste kan vare . I Norden sett under ett er nemlig det å være forkjølet med litt feber akseptert som.

At hosten som er knyttet til forkjølelsen varer i et par uker er egentlig helt . Hva er egentlig forskjellen på influensa og forkjølelse? Har rundt 3 i feber, sterk hodepine, hoste, vond hals, snørrete og verk i musklene. Forkjølelse varer ofte bare noen dager, men kan være plagsom.


Typisk for influensa er høy feber og høy grad av sykdomsfølelse i nærmere én. Lindrer derfor ubehag ve men ikke varigheten av forkjølelse. Paracetamol: Smertestillende og febernedsettende.


Barn kan få meget høy feber, spesielt om kvelden og natten. En vanlig forkjølelse varer normalt 3-dager med vekslende feber. Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå. Man får ømme muskler og led hodepine, feber mellom 38-grader.


En forkjølelse varer normalt i bare 3-dager, mens influensaen sitter lengre i kroppen. Voksne rammes av forkjølelse 1-ganger per år, barn under syv år rammes 7-9. Tilstanden er karakterisert ved sår hals, slapphet og lavgradig feber i starten.


Hvis feberen varer over ei uke, eller du først blir frisk og så blir syk igjen, bør du gå til. Forkjølelse Mildere enn influensa og ofte lengre forløp. Influensa varer oftest i sju til ti dager. Forkjølelsen fører gjerne til at du hoster, nyser og har lett feber. Generelt gjør influensa oss sykere enn forkjølelse, og varer gjerne lenger.


Det er vanligere med høy feber og høy grad av sykdomsfølelse. Varer feberen mer enn tre-fire dager, kan det tyde på at det har oppstått en. Som regel starter hjernehinnebetennelse som en vanlig forkjølelse, men foreldre . Noen ganger fører forkjølelse og feber med seg vondt i ørene.


Tiden fra du blir smittet til du blir syk er vanligvis én til tre dager, og en forkjølelse varer vanligvis ca en uke. Ved feber over fire dager og når tilstanden ikke blir . Noen får også feber, verking i muskler og led hodepine, sløvhet og slapphet. En vanlig forkjølelse går vanligvis over i løpet av 4-dager, hvis den varer . En forkjølelse med hoste varer vanligvis i ca uker, fra første dag med . En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Barn får også ofte feber, søvnvansker og lite matlyst når de er forkjølet.


Hva er symptomene på influensa og hvor lenge varer sykdommen? Hvis man etter å ha blitt feberfri får feber igjen, er det imidlertid grunn til å .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg