onsdag 14. februar 2018

Svie i endetarmen etter avføring

Jeg har hatt smerter og svie ved avføring siden i vår (snart måneder). Det er i endetarmsåpningen det er sårt, og det kan være blod etter . Smerter ved avføring kan skyldes mange ulike sykdommer eller tilstander.

Smerter ved avføring kan ofte være ledsaget av blod i avføringen, kløe eller svie. Analkanalen betegner overgangen mellom endetarmen (rektum) og . Blødninger fra endetarmen, ofte oppdaget ved at papiret er rødt etter toalettbesøk. Endetarmen består av den nederste delen av tykktarmen (rektum) og. Fremtredende symptomer er blødning (lyst rødt blod), smerte, utflo svie og kløe . Dette gir typisk knivskjærende smerter i forbindelse med avføring,. Jeg fikk stikkpiller og salve på resept og plagene var borte etter ca uke.


Analfissurer kan være smertefulle, men gror gjerne etter enkel behandling. Mange med analfissur opplever derfor smerte ved avføring. Omtrent av har endetarmsplager som analkløe og svie, og kvinner. Plagene sitter i og rundt endetarmsåpningen, og er særlig uttalte når du har avføring.


Vondt i endetarmen, kløe og blod - kjemperedd for kreft. Det er neppe tvil om at hyppigheten av kreft i tykktarmen og endetarmen henger.

Noen får forstoppelse, andre løs mage og atter andre vekslende avføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg