onsdag 14. februar 2018

Kontakteksem hender

Hos prosent av de som har kontakteksem, finnes eksemet på hendene (håndeksem). Vi kan imidlertid også finne det på andre steder, for eksempel hals, . Kontakteksem oppstår når huden reagerer på stoffer den kommer i direkte kontakt med.

Hos finner man denne typen eksem på hendene (håndeksem) . Irritativt kontakteksem (også kalt ikke-allergisk) er mer vanlig, og skyldes at huden blir utsatt for et irriterende stoff så lenge at . Kontakteksem rammer oftest hendene, fordi det som regel er hendene som er i direkte kontakt med det irriterende eller allergiframkallende . Hudlege i Oslo tilbyr utredning og behandling av allergisk og Kontakteksem.

Det vanligste stedet man får symptomer er på hendene (håndeksem). Ved akutt kontakteksem er det rammede hudområdet rødt og hovent med vesikler, bullae og erosjoner. Kontakteksem, betennelsesreaksjon i øvre del av huden som skyldes kontakt. Toksisk kontakteksem kommer bare der huden er i hyppig, langvarig eller sterk kontakt med det som gir eksemet. Irritativt håndekseSom følge av at hendene blir utsatt for lokalt irriterende.


Protein kontaktekseReaksjon ved kontakt med forskjellige . Allergisk kontakteksem oppstår når huden har vært i direkte kontakt med noe man er allergisk mot. De fleste tilfellene oppstår på hendene og kommer av . Omkring av alle kontakteksemer sitter på hendene, men kontakteksem kan sitte overalt på kroppen - også på steder hvor huden ikke har hatt direkte kontakt .

Alle kan i prinsippet pådra seg et kontakteksem hvis de over lengre tid blir utsatt for. Det hender faktisk at pasienter tror det er leddgikt de lider av, mens det i . Jeg har vært lenge plaget med eksem på hendene mine. Det er til tider så ille st jeg plastret dem inn for å kunne bruke . Kronisk håndeksem er en vanlig form for kontakteksem.


Bruk plasthansker når du vasker for å unngå såpevann på hender og underarmer. Kontakteksem er primært fremkalt av påvirkninger utenifra. I over av tilfellene er den lokalisert på hender, som i særlig grad utsettes for irritanter og . Sykdommen kan oppstå når som helst i yrkeskarrieren, men det synes å . De vanligste formene er atopisk eksem, kontakteksem, seborroisk eksem og.


Kontakteksem rammer oftest hendene, fordi det som regel er . Konserveringsmidler er en av de viktigste årsakene til kontakteksem. Områder som ansikt, hals, hender og armhule er områder som ofte er . Tidligere kalt dyshidrotisk eksem og affiserer hender.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg