torsdag 1. februar 2018

Søvn og barn

Om barn og søvn: Se hvor lenge barn vanligvis trenger å sove - alder for alder. Søvnrutiner, slik får du barnet til å sove hele natten og unngå . Søvnbehovet er individuelt, men barn i barnehagealder trenger som regel mellom og timer søvn.

For de minste er disse timene fordelt på én, to eller tre . Mange barn vil ikke sove når de legges for kvelden eller får ikke sove om natta. Disse enkle rådene kan hjelpe barnet ditt til å sovne og sove bedre. I denne artikkelen søker jeg å belyse hva søvn betyr for den emosjonelle og atferdsmessige utviklingen hos barn og unge.

Særlig følgende forhold vil bli omtalt: . Det fokuseres ofte på at barn får for lite søvn, og at foreldre må bli flinkere til å legge dem tidligere. Det stemmer nok, men det er viktig å huske . Vi vet fortsatt ikke med sikkerhet hvorfor vi sover, men alle har erfart hva resultatet blir hvis man ikke får nok søvn. Barnets søvn har flere faser, og dennbsp;vil . De aller fleste barn sover godt, og ikke alle foreldre opplever søvn som et problem. Men hver tredje til fjerde familie vil oppleve at barnet deres har vanskelig for . Nå er det mye som skjer i barnets liv, og barnehagestart kan påvirke søvnen både positivt og negativt.


MARERITT: Mange barn har mareritt, og da trenger de trøst.

Hvis man ikke vil venne barnet til å sove i foreldresenga, kan man ha en ekstra . Barn må fra veldig tidlig alder tilpasse seg samfunnets krav til når man skal sove og når man skal være våken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg