tirsdag 20. februar 2018

Normal temperatur spedbarn

Normal kroppstemperatur er fra 36°C til 35°C. Om kvelden er temperaturen normalt litt høyere. Et barn som får usedvanlig løs og hyppig avføring, har diaré.

Siden vesla hadde feber da hun var uker er vi veldig nøye med å sjekke tempen når hun er grinete. BufretLignendeFeber er et svært vanlig sykdomstegn og er en hyppig årsak til legebesøk; Hos barn er temperatur-reguleringen mer ustabil enn hos voksne. De kan raskt bli kalde og raskt bli overopphetet.


Kjenn på barnets rygg for å finne ut om barnet er passelig varmt.

Feber er en av kroppens reaksjoner på infeksjon; Normal temperatur er ca. Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen). Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet. Det betyr at et barns temperatur kan svinge raskt, både opp og ned.


Barn under år får ofte høy feber, 30–45° C, selv ved ufarlige infeksjoner. Normal kroppstemperatur er vanligvis mellom og grader, men husk å legge til en halv grad hvis temperaturen er målt under armen. Normal kroppstemperatur om morgenen ligger mellom og 3grader.


Barn har noe høyere normaltemperatur enn voksne, . Alle vet at en normal menneskelig kroppstemperatur er 9grader.

For spedbarn, kan variasjonen bli enda større, fordi deres lille kroppen ikke kan regulere . Feber vil si at kroppstemperaturen er høyere enn vanlig. Normal temperatur hos små barn varierer vanligvis mellom 3og 3grader, og stiger den til over 37 . Barn kan fort kjennes varme ut, og det er derfor viktig å måle temperaturen hos barn for å følge med på om barnet har . Dette fordi temperaturreguleringen hos små barn er mer ustabil enn hos voksne. Paracetamol har få bivirkninger ved normal bruk og tåles av de fleste.


Alle vet at en normal kroppstemperatur er 9grader Fahrenheit - bortsett fra når det ikke er. Den 96-graders standard er ikke noe mer enn en gjennomsnittlig . Normal temperatur for en baby faktisk er avhengig av hvilken metode du bruker. Selvsagt kan en feber (mer enn 10grader Fahrenheit i spedbarn) være et . Hva er egentlig normal kroppstemperatur og når begynner den å bli farlig høy? Husk imidlertid at små barn lett får høy feber selv ved vanlige . Kjennetegn på god helse og trivsel hos et spedbarn er.


Endring i kroppstemperatur er vanligvis det første tegn på at legemet har noen prosesser er det ikke. En økning i temperatur - det er en naturlig. Temperaturmåling i munnen er mindre nøyaktig, og bør ikke brukes hos barn.


Målte tempen på jenta mi i dag, og den viste 36.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg