onsdag 28. februar 2018

Hepatitt b smitteveier

Hepatitt B er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt B viruset. Smitte skjer gjennom blo blodprodukter, spytt og ved ubeskyttet seksuell kontakt. Hepatitt B virus finnes i blod og kroppsvæsker hos personer med akutt eller kronisk infeksjon. Hepatitt er den latinske betegnelsen for leverbetennelse.


Hepatitt B skyldes et virus som kalles hepatitt B virus. Andre former for smittsom leverbetennelse er . Hei, jeg er blitt smittet med hepatitt B-virus for noen år siden.

Det kliniske sykdomsbildet ved akutt hepatitt B skiller seg ikke. HCV (hepatitt C-virus), som har om lag de samme smitteveier som HBV, men . Hepatitt (leverbetennelse) er en betennelsestilstand i leveren, hvor en del av leverens celler blir angrepet og dør. Ved hepatitt type B blir de fleste immune, og sykdommen går over, men av smittede får kronisk hepatitt. Hepatitt B er en leverbetennelse med hepatitt B virus (HBV). Infeksjonen er symptomfri hos av voksne og av barn under år, og den oppdages ved . Personlig smittevern-veiledning til smittebærere; Generell helseopplysning om smitteveier og forebygging.


Smitteveier er perkutan eksponering for blod og seksuell omgang. Vertikal smitte er vanlig i land med høy prevalens av kronisk hepatitt B og .

Sykdommer som smitter på denne måten er for eksempel aids og hepatitt B.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg