fredag 16. februar 2018

Hvilken side sitter hjertet på

På høyre side rekker hjertet hos voksne mennesker til cirka cm utenfor brystbenets høyre kant; på venstre side ligger hjertets spiss i det femte . Hjertet sitter midt på det, men siden det er større på venstre side kjennes det ut som om. Hjertet ligger i brystkassen på venstre side av brystbeinet.

Atriene sitter på toppen av hjertet og ventriklene utgjør nederste del av hjertet. I dag lurer vi på: På hvilken side av brystet sitter hjertet? Varer brystsmertene mer enn minutter, er det stor sannsynlighet for at du har et hjerteinfarkt.


Er det noen som veit på hvilken side hjertet ligger?

For der vet ikke prosent av befolkningen hvor hjertet ligger. Et hjerteinfarkt oppstår når en av hjertets blodårer, en koronararterie, blir blokkert av en. Vet du hvilken tilstand personen på bildet har, eller hva som er årsaken til det du ser på bildet? For noen dager siden satt jeg på jobb, midt i et kurs kjente jeg plutselig en intens rask banking på venstre side av brystet, rett ved armhulen.


Hjertet pumper blod med oksygen og næringsstoffer rundt om i kroppen. Av og til sitter smerten bare ett eller flere av disse stedene – eller helt øverst i magen, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg