torsdag 15. februar 2018

Kalsium atom

Kalsium er et grunnstoff med kjemisk symbol Ca og atomnummer 20. Kalsium var kjent så tidlig som i første århundre da romerne fremstilte kalk i form av . KalsiumBufretLignendeKalsium er eit grunnstoff med kjemisk symbol Ca og atomnummer 20.

Det høyrer til jordalkalimetalla og er plassert i gruppe og periode i periodesystemet. Kalsium, grunnstoff som tilhører gruppe jordalkalimetallene, i grunnstoffenes periodesystem. Atomet har elektroner og elektronkonfigurasjonen er 1s22s22p63s23p64s2. Grunnstoff nummer 2 kalsium, er grunnleggende for levende organismer og inngår både i.

Det sier seg selv at når mengden kalium-avtar så langsomt, er reduksjonen vanskelig å måle. Men når et kalium-40-atom degraderes, endres det til enten . Kalsium atom har et relativt stort antall protoner, nøytroner, og elektroner sammenlignet. I periodesystemet har kalsium atomnummer og en atomvekt på 40. Kalsium memiliki nomor atom dan merupakan unsur kelima dan logam ketiga yang paling melimpah di kerak bumi.


Logam ini bersifat trimorfik, lebih keras . Kulit atom (shell) adalah tingkat energi di sekeliling nukleus yang dapat mengandung satu atau lebih orbital.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg