mandag 19. februar 2018

Herpes munnsår barn

Herpes simplex-viruset kan også forårsake infeksjon i munnhulen. Akutt herpetisk gingivostomatitt ses hovedsakelig hos barn i alderen mnd til år, men . Herpes simplex hudinfeksjon (HSV) er en virusinfeksjon i hud og på slimhinner som arter seg som små blærer på rød bakgrunn.

Utbrudd av herpes simplex kan imidlertid forekomme på huden også andre steder. Det finnes to typer herpes simplex-virus, type og type 2. De fleste smittes som barn og kan bli ganske syke under det første utbruddet. Den vanligste årsaken til munnsår er smitte med viruset herpes simplex, type 1.

Herpes simplex er veldig smittsomt, og de fleste smittes første gang som barn. Ved munnsår har sårene ofte et grått sentrum med hvitaktig eller gul kant med rød avgrensning. Munnsår kalles også after, atføse sår eller munnskål.


Kan foreldre med forkjølelsesmunnsår (herpes simples) risikere å smitte sine barn på noen måte, ved for eksempel kjærlig omgang som kyss . Medisinsk betegnelse: Herpes simplex gingivostomatitt. Små barn kan være utsatt for uttørring hvis de drikker for lite. Infeksjon med herpes simplex virus (HSV) medfører vanligvis lokaliserte, smertefulle vesikler på slimhinner og.


Forkjølelsessår er en meget vanlig virussykdom forårsaket av et Herpes simplex virus (HSV). Det første utbruddet sees ofte hos barn i 3-års alderen.

Et vanlig munnsår var grunnen til at lille Jennifer bare ble dager. Risikoen for å smitte barnet med herpes i forbindelse med fødselen er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg