fredag 24. juni 2016

Epilepsi førstehjelp

Det finnes svært mange ulike typer epileptiske anfall. Forhør deg med personen som har epilepsi om hvordan du kan hjelpe dersom han skulle få et . Det finnes mange forskjellige typer epilepsianfall.

Krampeanfallene er mest kjent, men ikke de . Epilepsi førstehjelp - hva barnevakten bør vite. Selv om du kanskje aldri vil måtte håndtere et anfall hos et barn med epilepsi, vil det . Les mer om hva du bør og ikke bør gjøre, for å hjelpe en person med epilepsianfall.

Forhør deg med personen som har epilepsi om hvordan du kan hjelpe dersom han eller hun skulle få et. Førstehjelp ved fokale anfall med nedsatt bevissthet:. Vet du hva du skal gjøre, viss en person på gata plutselig faller om og får kramper?


Hvis personen hyler og stivner til, og faller rett ved siden av . De kalles GTK-anfall og omtrent en tredjedel av mennesker med epilepsi har GTK-anfall. Epilepsi er en lildelse som kommer av forstyrrelser i hjernens elektriske aktivitet. Ring 113; Sukker (en skive, sukkerbit, sjokolade osv.) Sideleie; Gi pasienten ro.


Epilepsi er noe som rammer utviklingshemmede og de med hjerneskade. Og de får store anfall med kraftige kramper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg