torsdag 30. juni 2016

Smerte definisjon

Smerte er en ubehagelig sensorisk og emosjonell opplevelse som følge av faktisk eller potensiell vevsødeleggelse. Den nøyaktige forbindelsen mellom fysisk inaktivitet og langvarige smerter er imidlertid ennå ikke fullstendig kjent. Smerte er en subjektiv opplevelse av noe som er ubehagelig.

Vi kan dele smerte inn i fire typer: Nociceptiv, nevropatisk, idiopatisk og. Nevropatisk smerte er definert som smerte som oppstår som en . Smerte er en ubehagelig sensorisk eller emosjonell opplevelse forbundet med faktisk eller potensiell vevsskade, eller beskrevet som slik skade. Alle vet hvordan både fysisk og psykisk smerte kjennes, men ingen kan egentlig føle en annens smerte.


Smerte er definert som en ubehagelig sensorisk og emosjonell opplevelse assosiert med aktuell eller potensiell vevskade, eller beskrevet . Spørsmålet jeg stiller i dette essayet kan synes underlig, ikke minst i lys av de definisjoner på smerte som er utviklet og som har status og . For vitenskapelige og behandlingsformål defineres smerte av International Association for the Study of Pain (IASP) som en ubehagelig sensorisk eller . Kroniske smerter defineres oftest som smerte med varighet på minst 3-måneder.

Definisjon av smerte i Online Dictionary. Definisjon av brusende smerte i Online Dictionary. Utgangspunktet er at smerte er og blir et subjektivt fenomen.


Den vanlige definisjonen av smerte er at det er en ubehagelig sensorisk og emosjonell opplevelse . Det er definert om lag ulike forsvarsmekanismer, og disse er. Biomedisinske definisjonen av helse er fravær av sykdom. Smerte, i betydningen fysisk smerte, er en typisk sensorisk opplevelse som kan beskrives som en ubehagelig viten om en skadelig påvirkning eller . Kronisk smerte defineres oftest som smerte med varighet på seks måneder eller mer (1).


Det er vanlig å skille mellom tre hovedtyper:. Smerte er en av de aller vanligste årsakene til at pasienter oppsøker lege. International Association for the Study of Pain's definisjon: Smerte er en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg