torsdag 16. juni 2016

Vaksiner i norge

Vaksiner beskytter mot smittsomme sykdommer. Les mer om vaksiner for både barn og voksne, bivirkninger og tjenesten Mine vaksiner. Alle barn født i Norge får tilbud om vaksiner gjennom barnevaksinasjonsprogrammet. Informasjon om alle vaksiner som tilbys i Norge. Midt under ebola-utbruddet i 20ble en ny vaksine prøvd ut i rekordfart.


Vaksinasjon foregår på helsestasjonen og i skolehelsetjenesten. De aller fleste barn og unge i Norge får de vaksinene som er anbefalt i .

Det anbefalte vaksinasjonsprogrammet inneholder vaksine mot elleve forskjellige sykdommer. Vaksinene gis ved i alt besøk på helsestasjon eller . Vaksineanbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Verdens helseorganisasjon (WHO) ved reise til Norge. En vaksine fungerer som et antigen og fører til at kroppen begynner å danne. I Norge er det særlig blant innvandrere og antroposofer at skepsisen mot . Variolasjon, en primitiv form for vaksinering, hadde en viss utbredelse i Europa, også i Norge, på 1700-tallet. Erfaring viser at vaksinene beskytter mot sykdommene på en enkel, effektiv og ufarlig måte.


I Norge tilbys barna en rekke vaksiner gratis. Voksne er flinke til å passe på at ungene har fått de nødvendige sprøytene, men ikke alle er like flinke til å følge med på egne . Du kan sjekke hvilke vaksiner du og dine barn under år har tatt. Du kan også skrive ut et internasjonalt vaksinasjonskort. Meningsmålingen er uført av InFact Norge for VG.


I Norge er det opp til foreldrene selv å bestemme om barna skal delta i Barnevaksinasjonsprogrammet. Det er en valgfrihet det ikke finnes noen . Alle barn bosatt i Norge tilbys vaksinering mot difteri, stivkrampe, kikhoste, infeksjon med Haemophilus influenzae type b (Hib), . En liten oppfølger til forrige bloggpost hvor det ble lagt frem en påstand om at Norge kjøpte vaksine mot H1Ni 20fra GlaxoSmithKline fordi . Norge har kjøpt inn millioner doser vaksine mot svineinfluensa, to til hver innbygger, til en pris av 6millioner kroner. Hunder i Norge har stort sett vedlikeholdt sykdomsbeskyttelsen ved en årlig vaksine, og dette har ført til at vi i Norge har et lavt smittepress for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg