tirsdag 21. juni 2016

Kyssesyken smitte

Symptomer og forløp på kyssesyken; Diagnostikk og behandling av kyssesyken; Hvordan unngå å bli smittet? Fra man er smittet av kyssesyken til man blir syk tar det normalt 4-uker. Det som kan være en liten trøst for ham er at så mange som av alle voksne som .

Jeg har akkurat blitt friskmeldt fra mononukleose (kyssesyken), men lurer litt på hvor lenge jeg smitter andre? De fleste blir smittet av personer som på grunn av milde symptomer er uvitende om at de har fått kyssesyken. KYSSESYKE: Vanligst er symptomer som slapphet og uopplagthet, før man etter en ukes tid får . Det kan ta opp til fire uker fra du blir smittet til du blir syk av kyssesyke, og selv lenge etter at du har blitt frisk kan du smitte andre. Kyssesyken, eller mononukleose som den også kalles, er en smittsom virussykdom.


Tiden fra man har blitt smittet til man blir syk (inkubasjonstiden) er oftest . Det er en infeksjon med et virus som heter Epstein-Barr virus (EBV), et virus som tilhører gruppen herpesvirus. Helse: En kompis av meg har fårr kyssesyken og han har sagt at det ikke kan smitte med spytt. Sykdommen kalles også kyssesyke eller kjertelfeber.


Smitte utenom ungdomsårene gir vanligvis lite symptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg