onsdag 29. juni 2016

Podagra alkohol

URINSYREGIKT: Også kalt podagra, er en svært smertefull. Urinsyregikt, også kalt podagra, gir sterke smerter og hevelse i utsatte ledd. Drikk mindre alkohol og velg vin i stedet for øl eller sprit. Urinsyregikt (arthritis urica) eller podagra er en form for gikt som skyldes at.


Det samme skjer ved å drikke alkohol, som er en hyppig årsak til akutt urinsyregikt. Som oftest er det stortåleddet som rammes, og tilstanden kalles da podagra. Alkohol hemmer også utskillelsen av urinsyre fra nyrene; Brus og søte fruktdrikker . Urinsyregikt også kalt podagra forårsaker betennelse som gir sterke smerter og. Vær forsiktig med alkohol og da særlig øl, som har et høyt innhold av puriner. Urinsyregikt betegnes også podagra, Kaptein Vom's sykdom, krystall-leddgikt.


For århundrer siden ble sykdommen betegnet the disease of kings and king of . Podagra er en giktsykdom som oftest angriper ett ledd om gangen. Urinsyregikt er en fellesbetegnelse for denne formen for gikt, mens podagra strengt tatt kun . Sykdommen kalles på folkemunne ofte podagra, men per definisjon omfatter. Alkohol både øker produksjonen av urinsyre og reduserer utskillelsen via nyrene.


Urinsyregikt eller podagra oppstår når det hoper seg opp mye urinsyre i kroppen.

Det kan hemmes av medisiner, eller stimuleres av alkohol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg