mandag 13. juni 2016

Utslett i hodebunn hos barn

Det høres svært uttalt ut, og flass og skjelling i hodebunn kan ha flere årsaker. De fire viktigste hos barn vil være (1) psoriasis, (2) soppinfeksjon . Fet, tykk og skjellende hud som ofte oppstår i hodebunnen hos spedbarn.

Utslettet kan også en sjelden gang sees i panne, øyenbryn, . Informasjon om rsak, utredning og behandling av utslett i hodebunn. Hodebunnsopp (Tinea capitis): Sopp i hodebunnen rammer spesielt barn, og ses som . Sopp i hodebunnen, tinea capitis, er vanligst hos barn. Tilstanden er karakterisert ved et kløende utslett som har form av en rød ring med tilsynelatende normal . Med hodebunns- eller hårbunnsutslett menes utslett i huden på hodet. Det er helt normalt at barn får eksem både i hodebunnen og andre steder på.


Dette er en liten sopp som fører til et utslett som likner en rød ring. Det er en smittsom tilstand og mest vanlig hos barn under ti år. Det vi kaller atopisk eksem, er et eksem som er mest vanlig hos spedbarn.


Det starter oftest i kinnene - og brer seg deretter videre til hodebunnen og opp mot . Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn. Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg .

Hos spedbarn er seboré er betegnelsen på en tilstand hvor spedbarn får et lag av fettaktig, gulbrunt flass i hodebunnen. Kløe og flass kan forekomme i hodebunnen, spesielt bak ørene og i den ytre. Guttat psoriasis ser ut til å være vanligere hos barn, ungdom og unge voksne, . Hos barn og ungdom ser man heldigvis at dette ofte bedrer seg raskt når. Du kan også bli rød i hodebunnen og den røde huden og utslettet går gjerne ned til hårfestet og.


Lus er vanligst blant barn, og forekommer ofte som epidemier i barnehager og på skoler. Skurv oppstår hos barn ofte før ukers alder, men varer hos noen helt frem til 18. Utslettet kan sprede seg til pannen og til hudområdene rundt øyenbrynene, . Tørr hodebunn hos barn er vanligvis ikke et tegn på noe alvorlig, men det kan.


Eldre barn kan ha tørre kløende utslett som finnes i andre områder av kroppen. Ringorm i hodebunnen er mest vanlig hos barn, men voksne kan også få sykdommen. Bivirkninger kan være kvalme, magesmerter, hodepine eller utslett. Har det lille barnet rare prikker, utslett eller tørr hud?


Den beste måten å forebygge soppinfeksjon hos spedbarn på er å lufte disse. Tørr hodebunn hos barn er vanligvis ikke et tegn på noe alvorlig, men det kan være. Eldre barn kan ha tørr kløende utslett funnet i andre områder av kroppen. Ved seborroisk eksem hos spedbarn er huden fet og rød med fete skorper i panne, hodebunn, ansikt og hudfolder i nakke og underliv.


Atopisk ekseRødt, kløende utslett, ofte på tørr hu kan oppstå fra 2-måneders alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg