fredag 17. juni 2016

Infeksjon i sår og feber

Et sår i huden kan være et resultat av en skade, et bitt eller et kirurgisk inngrep. Slike sår kan bli infisert med bakterier og utløse en sårinfeksjon. INFEKSJON: Hvis såret væsker, har puss, er rødt rundt såret,.


Ledsagende feber og påvirket allmenntilstand er tegn på en dypere infeksjon . Dersom det blir infeksjon i såret, kommer dette vanligvis til i løpet av 2-3. Infeksjon i et sår er vanskelig å definere. Feber eller opphevet diurnal rytme; Redusert almenntilstand; Avgrenset eller diffuse infeksjonstegn?

Hvordan påvise at det foreligger infeksjon i et sår? Kommer fort etter oppstått sår og går fort over til kolonisering. Kroppen vår forsvarer seg mot infeksjoner på mange måter. Vi lager antistoffer og kan få feber,som virus ikke tåler så godt. Sår og skrammer kan være hudavskrapninger, stikk- og snittsår eller bitt fra.


Jeg fikk et sår som ble sydd for nesten to uker siden, og tok stingene for. Sår i ansiktet og på fingrene er det ofte lurt å gå til lege med. Hevelser og rødhet omkring et sår er tegn på infeksjon. Andre symptomer er dunkende smerte og lokal varme omkring såret.


Risikofaktorene for å få infeksjon i såret er mange og ulike studier viser. Generelt medfører infeksjoner smerter og en kan få feber og nedsatt allmenntilstand. Hvis infeksjonen kommer i et operasjonssår, kan såret sprekke opp og betennelse renne ut, eller betennelsen kan gå dypere ned. Rosen (erysipelas) er en hudinfeksjon som kjennetegnes ved at den infiserte huden er rø betent.


Bakterier kan infisere huden hvis du har et kutt eller en rift, et åpent sår,. Du kan også få hovne kjertler nær infeksjonsstedet, feber og dårlig . Ikke lukk kontaminerte eller infiserte sår. Ved katteklorfeber opptrer vanligvis feber og ensidig nekrotiserende.


Ved bakterielle infeksjoner: Dyrkning fra infiserte sår, evt. Et infisert sår heles ikke, så det gjelder å behandle infeksjonen fort. Tegn på infeksjon, er at såret vedvarer og at hesten får feber, og at det kommer tykt sekret ut . Infiserte sår gror saktere enn vanlig, og det blir ofte rødhet, hevelse og ømt.


I enkelte tilfeller kan det gå så langt at man får feber eller dårlig . Men, det er også svært viktig å vite når man ikke skal behandle såret selv, men heller oppsøke lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg