torsdag 16. juni 2016

Ørebetennelse barn behandling

Noen barn får tilbakevendende mellomørebetennelse. Akutt mellomørebetennelse er en svært vanlig sykdom hos barn, og er vanligst. Barn er mer utsatt for ørebetennelse enn voksne.

Antibiotika er viktige og effektive medisiner i behandling av infeksjoner som. Et av hovedargumentene for å sette inn dren i øret på barn med væske i øret, har . Vondt i øret hos små barn er svært ofte ørebetennelse; Sannsynligheten for at det er. Paracetamol eller Ibuprofen er vanligvis tilstrekkelig behandling.

Mellomørebetennelse er vanlig hos barn, mens ungdom og voksne rammes sjeldnere. Les mer om egenbehandling ved forkjølelse hos barn. Mellomørebetennelse er svært vanlig hos små barn. Disse barna skal behandles med antibiotika, og trenger ikke å vente de to dagene for å se om det går . Over halvparten av alle barn får mellomørebetennelse en eller flere ganger før.


Vi ser et barn som er hos legen fordi det har hatt feber, nedsatt almentilstand og klaget på vondt i ørene. Legen ser på trommehinnene til barnet og ser at de er . Hva gjør jeg når barnet mitt har ørebetennelse? Dette er en vanlig tilstand hos små barn men forekommer sjeldnere hos større.

Det kan også hjelpe å la barnet ligge med hodet høyt. Akutt otitis media hos ellers friske barn skal ikke behandles . Akutt mellomørebetennelse rammer små barn og kommer ofte etter en forkjølelse. Allergiutredning og behandling er da nødvendig. Etter akutt mellomørebetennelse kan mellomøret bli fylt med væske.


Vedvarer smertene, bør man behandles av lege, spesielt barn under to . Forkjølelse, halsbetennelse og ørebetennelse er nesten dobbelt så. Dersom behandling igangsettes kan barnet gå i barnehage dagen etter .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg