onsdag 22. juni 2016

Skarlagensfeber voksne

Det er som regel barn i alderen 5-år som får skarlagensfeber. Men sykdommen kan sees både hos voksne og mindre barn. Vi er en familie på voksne og barn som som for uker siden hadde halsbetennelse (alle sammen men barna fikk det først).

Skarlagensfeber heter scarlatina på det medisinske språk, og er forårsaket av halsbetennelse med en bakterie som kalles gruppe A . Skarlagensfeber er vanligst blant barn i ung skolealder. Eldre barn og voksne smittes sjelden, men rammes i stedet av halsbetennelse. Men i dagens verden, er det en skarlagensfeber hos voksne.

Symptomer på sykdommen kan ligne så sår hals eller sår hals som ofte de ble rett . Infeksjoner med streptokokker i halsen er en av de vanligste bakterielle infeksjonene, både hos voksne og barn. Mange tror bare barn skarlagensfeber smittsom sykdom, men det er ikke slik. Voksne, spesielt med svekket immunforsvar, som er i kontakt med . Skarlagensfeber er hudutslett i forbindelse med halsbetennelse forårsaket av bestemte bakterier (streptokokker). Sykdommen rammer spesielt barn, men kan . Skarlagensfeber, scarlatina, er en halsbetennelse forårsaket av.


Nasjonale retningslinjer: Førstehåndsmedikament: døgns behandling med fenoksymetylpenicillin. De aller fleste kliniske tilfeller av skarlagensfeber i voksne ble utslettet, preget av svak rus, mild betennelse i halsen og blek, mager, kortsiktige .

Skarlagensfeber (evt. scarlatina eller skarlatina) er en av mange streptokokkinfeksjoner, og forårsakes av gruppe A-streptokokker og er derfor en av flere . Skarlagensfeber gir feber og et rødt utslett på kroppen. VOKSEN MANN MED SKARLAGENSFEBER: Karakterististk utslett Foto: . Det er påvist tilfeller av skarlagensfeber i barnehagen. Skarlagensfeber er en infektionssygdom, ofte halsbetændelse, som skyldes. Sygdommen kan dog ses hos både voksne og mindre børn.


Skarlagensfeber kjennetegnes ved høy feber, halsvondt og etter hvert et karakteristisk rødt utslett i. Skarlagensfeber, scarlatina, er en halsbetennelse forårsaket av streptokokkbakterier som i tillegg fører til et rødt utslett på kroppen med hudavskalling etter ca. Skarlagensfeber var den gang en fryktet sykdom og de syke ble holdt i. Selvfølgelig hos voksne sykdommen er mye sjeldnere, men likevel, slike saker er også. Sen påvisning av sykdommen kan føre til alvorlige .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg