torsdag 26. januar 2017

Bakteriell infeksjon i huden

En av hudens oppgaver er å beskytte mot infeksjoner. En infeksjon kan skyldes bakterier, virus eller sopp. Overflatisk hudinfeksjon forårsaket av betahemolytiske streptokokker.

Inngangsporten (ofte ikke synlig) kan være en liten rift, et sår . Bakterielle hudinfeksjoner kan være potensielt farlig hvis den forblir ubehandlet. Rosen (erysipelas) er en hudinfeksjon som kjennetegnes ved at den infiserte huden er rø betent og sår. Infeksjonen lar seg vanligvis enkelt behandle med .

Gruppe A-streptokokker er en av de hyppigste årsaker til bakterieinfeksjon hos mennesket og forårsaker infeksjon i en rekke vev og organer, hyppigst i hals og . Dersom det ikke foreligger tegn til infeksjon som rødme rundt såret og. Mastitten kan være kun inflammatorisk eller bakteriell (oftest gule stafylokokker). Sjelden bakteriell infeksjon - og de viktigste tiltakene er stemmehvile og for. Rosen (erysipelas) er en avgrenset betennelse i huden.


Den infiserte huden blir rø varm og hoven. Tilstanden kan bli alvorlig dersom infeksjonen ikke blir . Det er fire forskjellige typer av bakterielle infeksjoner i hu sopp-, virus- og parasittsykdommer. Bakterielle infeksjoner er cellulitt, follikulitt, byller og pustler, .

Hudinfeksjon, det at smittestoff (mikrober) trenger inn i huden og forårsaker sykdom. Huden kan infiseres med et bredt utvalg mikrober som . Et sår i huden kan være et resultat av en skade, et bitt eller et kirurgisk inngrep. Slike sår kan bli infisert med bakterier og utløse en sårinfeksjon. Fikk i dag konstatert at det var bakteriell infeksjon i huden ved test og fikk både shampoo han skal bades med 1-ganger i uken og . Lokalisert invasiv infeksjon i huden kan gi rosen (erysipelas), akutt lymfangitt, abscesser og cellulitter (diffus bløtvevsinfeksjon uten nekrose). En dyp bakteriell infeksjon vil ødelegge hele hårsekken og spre.


Bakterien omtales da ofte som en kjøttetende bakterie. Nekrotiserende fasciitt starter gjerne med en liten infeksjon i huden, som så kan . Soppinfeksjon i huden er en gruppe av mikroorganismer som forårsaker infeksjoner i. Antibiotika brukes til å behandle forskjellige bakterielle infeksjoner. Når infeksjoner vises som utslett, de vanligste syndebukkene er sopp eller bakterieinfeksjoner. Soppinfeksjoner: Soppinfeksjoner er ganske vanlig, men vises . Huden gir en bemerkelsesverdig god barriere mot bakterielle infeksjoner.


Selv om mange bakterier komme i kontakt med eller ligge på huden, . Pyodermi hos hund er purulente infeksjoner i huden. En byll (abscess) er betegnelsen for en infeksjon, som regel med bakterien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg